Acqua di Parma

Acqua di parma parfumsAcqua di Parma parfums - Acqua di Parma heeft een zeer bijzondere geschiedenis, dewelke start in 1916, in het oude centrum van Parma. Hier, in een stad vol oude culturele tradities en getalenteerde parfumeurs, wordt de eerste geur geboren. In de jaren ‘30 brak er voor deze Eau de Colonia een gouden tijd aan. Het werd een symbool voor Italiaanse elegantie en brak zelfs internationaal door. Toen in de jaren ‘60 een ommekeer in de parfumwereld plaatsvond bleef Acqua di Parma een klassieke traditie vertegenwoordigen en werd de Colonia een cultuur object binnen de high society.

 

In 1993 werd het familiebedrijf overgenomen door 3 ondernemers uit de Italiaanse luxe-industrie, hiermee breekt een nieuw tijdperk aan voor Acqua di Parma. Acqua di Parma krijgt een tweede jeugd en wordt in een nieuw jasje gestoken, onder andere door de parfumlijn uit te bereiden met wierook, kaarsen, huishoudlinnen en lederen accessoires. In 1998 werd in Milaan de eerste Acqua di Parma winkel geopend. Deze bevond zich in de directe omgeving van een aantal boetieks van grote namen uit de haute couture en `pret-á-porter`, waaronder Gucci, Prada en Versace. Vandaag de dag bevindt het hoofdkwartier van Acqua di Parma zich nog steeds in Milaan. De Acqua Di Parma parfums worden nog steeds gedistilleerd op manuele wijze en artisanaal ontwikkeld door ambachtslieden.

 

De geuren van de authentieke Italiaanse landschappen vormen de inspiratie voor de Acqua di Parma parfumeurs. Kenmerkend voor alle parfums zijn de frisse topnoten die zich onder andere manifesteren in aroma’s van citrus en bergamot.

 

Acqua di Parma dames parfum Acqua di Parma heren parfum

Er zijn 42 producten.

Item 1-12 van 42 in totaal item(s)